Mitä mulle kuuluu?

-
Blogi on ollut täysin poissa mielestäni nyt muutaman viikon ajan ja kirjoittaminen tuntuu hieman oudolta. Kuukaudessa on ehtinyt tapahtua paljon asioista, joista isoin on se että isäni on läpikäynyt suuren syöpäleikkauksen. Olen viettänyt paljon aikaa sairaalassa ja ajatukseni ovat muutenkin olleet isän voinnissa ja jaksamisessa. En tule tässä postauksessa paneutumaan tämän syvemmin kyseiseen aiheeseen, sillä haluan ensin saada tähän vähän etäisyyttä. Koen lisäksi tärkeänä että tarkastutan aihetta käsittelevät tekstit vanhemmillani ennen niiden julkaisemista. Mainitsen kuitenkin asiasta, sillä kirjoitan blogia ensisijaisesti itseäni varten ja haluan huomioida tämän elämäntapahtuman myös täällä jollain tapaa.

Olen pikkuhiljaa alkanut valmistelemaan lähtöäni Geneveen (
pääset aihetta käsittelevään postaukseen tästä) mutta yllämainituista syistä ajatukset ovat suurimmaksi osaksi olleet jossain ihan muualla. Olen asunut muutaman kuukauden yksin ulkomailla jo lukioaikoina, joten tilanteessa ei sinäänsä ole minulle mitään uutta. Välimatkan suureminen perheeseen tuntuu tässä tilanteessa kuitenkin ahdistavalta. Lennot on nyt joka tapauksessa varattu ja olen tilannut uuden passin, sillä nykyinen passini vanhenee kesällä.

Onnistuin myös säheltämään kasaan ja palauttamaan kandini vajaa kuukausi sitten ja sen arvosanaksi tuli 4/5. Psykologian opinnoista saan puolestaan kandivaiheessa keskiarvoksi 5/5.

Kuva: Jukka Alasaari

Minulta kysyttiin syksyllä mistä aiheesta tulen kirjoittamaan kandini ja ajattelin nyt vastata tähän kysymykseen:
Kandityöni tarkoituksena oli tutkia millä perustein tietyissä Euroopan maissa, kuten Ranskassa, kansalaisten uskonnonvapautta on rajoitettu uskonnollisten päähineiden käyttöön liittyvillä kielloilla. Koska tutkimusalue on laaja ja kandityö puolestaan sisällöltään suppea, jouduin rajaamaan esseeni sisältöä reippaalla kädellä. Keskityin työssäni 1) kunnallisissa peruskouluissa oleviin kieltoihin ja 2) uskonnollisiin päähineisiin jotka liittyvät islamin uskontoon. Tarkastelin kieltoja opettajan, oppilaan ja valtion näkökulmasta.

Päätavoitteeni oli tutkia mikäli päähineiden käyttöä voidaan rajoittaa peruskouluissa rikkomatta kansalaisten uskonnonvapautta, josta säädetään Euroopan ihmisoikeussopimuksen 9 artiklassa. Tarkastelin työssäni myös kieltojen suhteellisuutta ja lainmukaisuutta. Hyödynsin esseeni keskustelussa muun muassa oikeustapauksia EU-maiden kotimaisista tuomioistuimista ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen kannanottoja.

Koin kandin kirjoittamisen ihan mukavana kokemuksena, sillä kirjoitin itseäni kiinnostavasta aiheesta ja opin prosessin aikana paljon uutta. Tällä hetkellä tuntuu myös tosi hyvältä että kandi on nyt hoidettu pois alta!

Mitä sinulle kuuluu?

x: Nessa

6 kommenttia

 1. Hienoa, että kandi on nyt pois alta! Voimia sulle ja perheellesi ja toivottavasti nähdään pian ❤️

  VastaaPoista
 2. Mukava lukea sun kuulumisia, tuo kuva on niin kaunis! <3

  http://www.kristiinalaakso.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristina!❤ Seuraa myös säännöllisesti sun blogiasi!

   Poista
 3. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)