Kuinka pukeutua oikein kesän juhliin

-
Koulujen loppumiseen ja kesään ylipäätään, liittyy monenlaisia juhlia. Juhlitaan peruskoulun päättäviä nuoria, valkolakin saavia lukiolaisia, häitä, rippijuhlia ja niiden lisäksi vielä monenlaisia kissanristiäisiä.

Juhliin mentäessä on hauska panostaa pukeutumiseen hieman arkea enemmän, ja vaikka pukeutujia varmasti on yhtä monta erilaista kuin on juhlijoita, niin ajattelin tässä postauksessa listata niitä asioita, joita itse mietin pukeutuessani juhlia varten.1) Ensimmäinen asia johon kiinnitän huomiota pukeutuessani juhliin, on mukavuus. Ihailen naisia, jotka osaavat pukeutua kireisiin ja vartalonmyötäisiin vaatteisiin, mutta olen huomannut etteivät ne ole minua varten. Tunnen oloni mukavammaksi vaatteissa, joissa on vähän ylimääräistä liikkumatilaa. Kun vaatteet eivät kiristä, pääsen huoletta halailemaan ihmisiä, hengittämään ja muutenkin liikkumaan vapaammin. Suosin kankaita, jotka joustavat ja valitessani kahden koon välillä, päädyn lähes poikkeuksetta ottamaan sen isomman vaihtoehdon.

2) Toinen asia johon kiinnitän huomiota pukeutuessani juhlia varten mekkoon tai haalariin, on helman pituus. Haluan että pituutta on "turvallisen paljon" jotta voin kumartua ja istua ilman, että tarvitsee pelätä sitä, että jotain epätoivottua vilahtaa. Toisaalta olen nuori ihminen, enkä halua pukeutua turhan konservatiivisesti silloin, kun ei tarvitse. Suosin siis yleensä helmoja, jotka ylettyvät reiden puolenvälin ja polven välille. Maksihameet ja mekot ovat luonnollisesti asia erikseen. Vähän hienommissa juhlissa (kuten esimerkiksi tiedekunnan vuosijuhlissa) mekon kuuluu olla niin pitkä, että se peittää nilkat. Hienommissä juhlissa myös hartioiden tulee olla peitetty siihen asti, että pääruoka on katettu.3) Juhlia varten pukeutuessani mietin myös juhla-asuni väriä. Joissain juhlissa, kuten esimerkiksi häissä, on myös oma pukeutumisetiketti jota tulee seurata. Häissä vieraiden tulee välttää valkoiseen, punaiseen ja mustaan pukeutumista. Valkoista vältetään sen takia, ettei vieraiden tule kilpailla morsiaimen kanssa ja punaista kartetaan sen takia, että se jonkun perinteen mukaan tarkoittaa sitä, että henkilö on maannut sulhsen kanssa. Mustaan pukeutumista puolestaan vältetään siksi, että se on surun väri.
Hääetiketti on mielenkiintoinen aihe, josta pystyisi juttelemaan pidempäänkin. Tiedän esimerkiksi, että joidenkin mielestä on täysin suotavaa pukeutua häihin mustaan ja punaiseen väriin. En ole luonut mitään henkilökohtaista mielipidettä sen suhteen mitä "oikea" hääetiketti pitää sisällään, mutta pyrin noin yleisesti välttämään mustaan pukeutumista iloisissa juhlissa siitä huolimatta, että väri on imarteleva ja kaunis.

4) Juhliin pukeutuessa on luonnollisesti myös tärkeä miettiä kenkiä, asusteita, meikkiä ja hiuksia. Jos juhlissa on tarkoitus seisoa pitkään ja tanssia, haluan että kengissäni on korkeintaan viiden sentin korot. Jalkani väsyvät ja kipeytyvät nopeasti korkeissa koroissa, mikä on sääli, sillä korkeat korot näyttävät upealta silloin, kun niillä osaa kävellä.
Hienommissa juhlissa naisten hiuksien kuuluu (ymmärtääkseni) olla ylhäällä niin, että niska näkyy.
Meikissä suosin aina mahdollisimman luonnollista kokonaisuutta. Teen näin osittain sen takia, että koen haastavana saada tummasta juhlameikistä oikeasti hyvännäköisen, mutta toisaalta myös siitä syystä, että luonnollisuus on mielestäni kaunista.
Asusteet valitsen usein mekon mukaan. Jos mekko on yksinkertainen, voivat asusteet mielestäni olla vähän näyttävämmät ja rohkeammat. Jos mekko sen sijaan on näyttävä, pyrin pitämään muut korut minimissä.

id nosto

Kuvat: Patrick Karkkolainen
Pitsimekko: Samsoe samsoe SS16-mallistoa (kuvauslainassa!)
Rintaliivit: Monki SS16-mallistoa (kuvauslainassa!)
Johnnyn paita: Samsoe samsoe SS16-mallistoa (kuvauslainassa!)

Mitä pukeutumisvinkkejä teillä on?

x: Nessa

4 kommenttia

 1. Mulla menee helman pituus aina ensimmäisenä. Tälleen pullukkana tahdon että se on joko täyspitkä tai just ja just tuohon polven yläpuolelle. Pituuden jälkeen tulee mukavuus, kuosi ja asusteet :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helman pituus on kyllä tosi tärkeä juttu ja musta on yllättävän vaikea löytää mekkoja, jotka on just "siistin lyhyitä". :D

   Poista
 2. Nuo samat pätee mullakin, ei tuohon paljon ole lisättävää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kun kommentoit ja mukava kuulla, että olet kanssani samoilla linjoilla! :)

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)