ARVONTA: Voita 60min hieronta / Johanna Sippola

-
* Toteutan tämän postauksen yhteistyössä Espoon Tapiolassa toimivan hieroja Johanna Sippolan kanssa

Löydät postauksen lopulta blogiarvonnan, jossa yksi henkilö voittaa itselleen tai kaverilleen ilmaisen, vapaavalintaisen 60min hieronnan!


Sain Johannalta muutama kuukausi sitten yhteydenoton, jossa hän tiedusteli kiinnostustani toteuttaa blogiyhteistyö hänen kanssaan. Yhteistyö kiinnosti minua heti, sillä istun opiskelijana suurimman osan päivästä tietokoneen ja kirjojen äärellä, eivätkä asentoni suoraan sanottuna ole ergonomisimmasta päästä. Selkäni kuntoon vaikuttavat huonojen lukuasentojen lisäksi myös säännölliset junamatkat Turkuun sekä stressi, jonka seurauksena nostan ja jännitän huomaamatta olkapäitäni.

Kuvat: Oona Linna
Mallina: Heli Seppälä

Johannan koulutus

Valmistuin hierojaksi vuonna 2015 Helsingin urheiluopistosta. Heti valmistumisen jälkeen perustin toiminimen ja aloitin urani hierojana Espoon Tapiolassa. Tarjoan asiakkailleni klassista hierontaa, urheiluhierontaa ja trigger-hierontaa.

Mikä sai sinut kouluttautumaan hierojaksi?

Ihmisten auttaminen on aina ollut minulla lähellä sydäntä ja urheilijataustani on herättänyt kiinnostukseni kokonaisvaltaista hyvinvointia kohtaan. Hierojakoulutus tuntui itselleni sopivalta ponnahduslaudalta, sillä siinä yhdistyy sekä kehon- että mielenhuolto. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja siitä johtuen esimerkiksi henkiset jännitystilat saattavat näyttäytyä kehossa lihasjännityksenä.

Hieronta toteutetaan asiakkaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, mutta itse pidän hieronnasta joka "vähän tuntuu". On mukava tuntea että veri lähtee kiertämään ja käsittelyssä oleva alue rentoutuu. Myös mielen rauhoittuminen on tärkeä osa hierontaa.


Mikä vaikutus hieronnalla on kehoon?

Hieronnan fysiologiset vaikutukset 

1) Istumatyötä tai staattista, raskasta työtä tekevälle:
Istumatyö sekä raskas, staattinen työ altistaa lihasjännitystiloille, joita kannattaa hoidattaa säännöllisesti hierojalla. Hieronta lisää verenkiertoa, vilkastuttaa aiheenvaihduntaa, rentouttaa lihaksia ja avaa lihasjännityksiä.

2) Treenaajalle:
Treeni aiheuttaa lihaskireyttä ja rasitusta joka altistaa vammoille. Väsyneet ja kireät lihakset vaikuttavat negatiivisesti lihasten kehittymiseen sekä treenaajan tekniikkaan. Urheilijan tulisi käydä säännöllisesti hieronnassa, sillä hierominen auttaa treenistä palautumista ja ennaltaehkäisee vammojen syntymistä. Hieronta on osa urheilijan kehonhuoltoa.

Jos hieroja huomaa ettei asiakkaan oiretta pysty lievittämään hieronnalla, voi hän suositella asiakkaalle käyntiä toisen hyvinvointialan ammattilaisen, esimerkiksi lääkärin tai fysioterapeutin vastaanotolla.

Minkälaisia oireita hieronnalla voi hoitaa?
Hieronnalla pystytään hoitamaan muun muassa: lihaskireyttä, lihaskipua, liikerajoituksia joissain lihaksissa (esimerkiksi niskassa), päänsärkyä sekä migreeniä.

Hieronnan vaikutukset mieleen

Keho ja mieli ovat yhteydessä toisiinsa ja henkiset paineet saattavat näyttäytyä kehossa lihasjännityksenä. Kun hieronnan avulla avataan jumissa olevia lihaksia, voi sillä olla positiivinen vaikutus myös mieleen. Hieronta lievittää stressiä ja tuo asiakkaan päivään hetken, jolloin hänellä on lupa "vain olla".

Mitä on trigger-hieronta?

Teorian mukaan epäterveessä lihaksessa tai lihaskalvossa on yksi tai useampi kipupiste, joita trigger-hieronnassa hoidetaan. Triggerpiste on kipua erittävä kohta lihaksessa, josta usein heijastuu kipua myös johonkin toiseen kehonosaan. Trigger-hieronnassa paikannetaa ensin kipua erittävä piste ja painetaan tämän jälkeen pistettä kunnes kipu lievittyy.
Triggerpisteitä on mahdollista hoitaa myös normaalin hierontakäynnin ohella, eikä sille siis tarvitse varata erillistä aikaa. 

Johanna kertoo kiinnostuvansa myös kiinalaisesta lääketieteestä, johon kuuluu muun muassa akupunktio. Hän kertoo että tulee lähiaikoina monipuolistamaan koulutustaan myös sillä osa-alueella.
Johannan tavoitteena on kouluttautua mahdollisimman laajasti kokonaisvaltaisen terveyden osaajaksi. 

Johannan yhteystiedot:

Toimipiste:
Osoite: Sateenkaari 1a, 02100 Espoo
Käteviä kulkuneuvoja: metro, 550 bussi ja autopaikkoja on paljon

Ajanvaraus: 
Sähköisesti osoitteesta: http://www.johannasippola.com/ajanvaraus
Puhelinnumero: 045-6636444 (varauksen voi tehdä joko soittamalla tai tekstiviestitse)

Tarjoukset:
Toukokuun loppun asti 15% opiskelija-alennus, kun näytät opintokorttiasi käynnin yhteydessä!

Voita itsellesi tai ystävällesi 60min vapaavalintainen hieronta osallistumalla alla olevaan arvontaan.

BLOGIARVONNAN OSALLISTUMISOHJEET

1) Kommentoi postausta ja kerro olevasi mukana arvonnassa.
2) Muistathan jättää sähköpostiosoitteesi niin että saan sinuun yhteyden!

Arvonta päättyy: 15.2.2018 klo: 24.00
Onnea arvontaan!

Edit:// 19.2.2018 Hierontalahjakortin voittaja on nyt arvottu ja häneen on otettu yhteyttä.
Kiitos vielä kaikille arvontaan osallistuneille ja ihanaa alkavaa viikkoa!


x: Nessa

16 kommenttia

 1. Mukana arvonnassa, hartiat aivan jumissa.

  aiholapp(at)lailanet.fi

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa! Ois ihana päästä hemmoteltavaksi �� anna. ekl@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukana! lahjottaisin tämän ehottomasti avomiehelle, joka tekee fyysisesti rankkaa duunia ja olisi enemmän kuin ansainnut hemmottelun.
  mandariinikorva(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ooh, hieronta tekisi enemmän kuin terää jumissaolevalle kropalle - miten sitä aina havahtuukin jumeihin vasta kun kokovartalo on ihan koomassa.
  susamaikki a luukku.com

  VastaaPoista
 5. Ihan jokaisen pitäis kyllä käydä hieronnassa ja muutenkin venytellä ja hoitaa itseään!

  annie.korhonen@mail.suomi.net

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Hieronta on kyllä sellaista hyvää tekevää luksusta, ettei oo toista.
  jippurajr(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti mukana! Musta vähän tuntuu et mun viikottainen päänsärky vois johtua siitä, että niska ja hartiat on aina ihan jumissa :/

  inkapietila@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, onpa ikävää tuo että sulla on päänsärkyä joka viikko! :(

   Poista
 8. Mukana arvonnassa! olisi ihanaa päästä ensimmäistä kertaa hierontaan! :) ansu2205@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana! Olisi ihana yllättää ystävä tällaisella hemmottelulla ja itselle istumatyöläisenä ja paljon liikkuvana hieronta tekisi myös hyvää :) (sanni.e.hellman@gmail.com)

  VastaaPoista
 10. Mukaan arvontaan. Antaisin ystävälleni . Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Wau mikä arvonta! Antaisin tämän ehdottomasti Tapiolassa asuvalle poikaystävälleni, joka on jo vuoden ajan jankuttanut siitä että pitäisi päästä hierontaan.
  sofia.tuisku(at)outlook.com

  VastaaPoista
 12. Mukana! Tulisi tarpeen kun migreeni vaivaa useamman kerran viikossa ja jumissa olevilla lihaksilla on siihen oma osuutensa. katapetter@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Mukana! (siiri.saikk@gmail.com)

  VastaaPoista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)