TAPAHTUMARIKAS VIIKKO TURUSSA

-
Tämä viikko on edennyt tosi nopeassa tahdissa ja olen viettänyt siitä suurimman osan Turussa. Tiistaina hyödyin huonolaatuisesta huumorintajustani, kun huomasin kävellessäni (kaatosateessa) rautatieasemalle, että olin unohtanut sekä hammasharjan että junaliput kotiin. Rautatieasemalla taas selvisi ettei junasta löytynyt sitä vaunua, josta olin varannut paikan. Tilanne lähinnä hymyilytti, on hauska kuinka joinain päivinä olisi paras vain jäädä sänkyyn jatkamaan unia. Kaikki järjestyi kuitenkin lopulta.

Turussa osallistuin tiistaina ja keskiviikkona kandiseminaareihin, joiden yhteydessä pääsin juttelemaan ohjaajan kanssa kandisuunnitelmastani. Ohjaaja hyväksyi aiheeni sekä keräämäni materiaalit ja sanoi kokonaisuuden näyttävän hyvältä. Aihealuetta täytyy kuitenkin vielä rajata, sillä kandi on sivumääräisesti tiivis työ. Loppujen lopuksi päädyimme siihen, että tällä hetkellä tärkeintä on aloittaa lukeminen. Pystyn paremmin arvioimaan mihin asioihin haluan keskittyä, kun tiedän mitä materiaalissa painotetaan.

Kandiseminaarien lisäksi käyn tällä hetkellä kurssia, jossa harjoitellaan akateemista kielenkäyttöä, erilaisten lakitekstien kieliasun analysoimista sekä omaa alaa käsittelevien esitelmien pitämistä. Luokan edessä seisominen jännittää minua, joten uskon harjoituksen tekevän hyvää.

Torstaina kävin tenttimässä sosiaalipsykologian kurssin, joka jäi suorittamatta viime keväänä. En suoraan sanottuna muistanut luennoilta juuri mitään, mutta olin onneksi tehnyt muistiinpanoja.
Tämän psykologian kurssin myötä toinen sivuaineeni kandivaiheessa on valmis. Toivon että saisin tästä viimeisestä tentistä samanasteisen arvosanan kuin muista kursseista, en halua että keskiarvoni laskee. 

Kuva: Lari Heikkilä

Luentoja ja tenttiin lukemista tasapainotti ystävän kanssa vietetty laatuaika. Kävimme iltaisin yliopistoruokalassa syömässä sekä kävelyillä minulle Turun ajoilta tutuilla reiteillä. Olimme onneksi kumpikin sen verran väsyneitä iltaisin, että tuntui luonnolliselta mennä nukkumaan heti kello kymmenen jälkeen.

Vaikka Turku on kaunis kaupunki, tuntuu aina hyvältä palata Helsinkiin. Sain erään kouluun menevän raportin kirjoitettua kotimatkan aikana, joten ajattelin tänään vain viimeistellä sen ja pitää loppupävän vapaata.

Mitä suunnitelmia sinulla on viikonlopuksi?

x: Nessa

6 kommenttia

 1. Kiva oli lukea tätä tekstiä, sillä poikani aloitti tänä syksynä opinnot Turun Yliopistossa. Hienoa, että sinulla on opinnot jo loppusuoralla.

  Ihanaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kuulla että poikasi sai opintopaikan, paljon onnea hänelle! On ehkä hieman liian optimistista sanoa että opintoni ovat loppusuoralla, mutta selvästi yli puolenvälin jo onneksi.:) Ihanaa loppuviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä kandiin ja muutenkin opiskeluihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna, toivottavasti törmätään taas pian jossain tilaisuudessa!:)

   Poista
 4. Tsemppiä kandin kanssa!! Tuntuuko susta muuten koskaan siltä että kanditutkintoon vaadittavat opinnot vievät melkein enemmän aikaa ja energiaa kuin itse tutkielma? Teologisessa ainakin etenkin gradun yhteydessä on omat pakolliset kurssinsa, joiden vuoksi saa pohtia koska itse gradua pääsee kirjoittamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kuulostaapa stressaavalta! :D Omalla kohdalla täytyy tässä vaiheessa sanoa etten tiedä, toivon ettei niin olisi. Meillä on vain yksi kurssi mikä niin sanotusti kuuluu käydä kandiseminaarien ja kandityön rinnalla, mutta kurssisuunnitelmassa tuntuu kieltämättä olevan aika paljon palautuksia ja ryhmässä tehtäviä töitä. Kiitos tsempeistä ja toivotan sitä myös paljon takaisin, sinulla on kuitenkin edessä minua huomattavasti enemmän työtä ja pitkäjänteistä jaksamista vaativa työ. Toivottavasti ehdit myös levätä!

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)