MIKSI OLEN PIILOTTANUT SUUREN OSAN TEKSTEISTÄNI?

-
Kuva: Lari Heikkilä

Mietin tässä yksi päivä että pitäisi kirjoittaa postaus ja pyytää anteeksi sitä, että teksteissäni on viime aikoina ollut kirjoitusvirheitä ja kömpelöitä lauseenrakenteita. Syystä tai toisesta päädyin kuitenkin selaamaan vanhoja blogipostauksiani ja muutin mieleni anteeksipyynnön suhteen.

Tekstini eivät ole virheettömiä, mutta kirjoitustaitoni on kehittynyt kokoajan parempaan suuntaan ja huomaan nykyhetkessä suuren eron esimerkiksi vuoden takaisiin teksteihin. Bloggaamisen yksi hienoimmista puolista onkin mielestäni kielellinen kehitys, jonka säännöllinen kirjoittaminen mahdollistaa.

Uskon että suurin osa kirjoitusvirheistäni syntyy siitä, että muokkaan ja muutan lauseitani niin moneen kertaan, että lopulta sokaistun edessäni olevalle tekstille. Kun sitten myöhemmin palaan postauksen äärelle ja huomaan siinä olevat virheet, tunnen vaikeutta hengittää siihen asti että olen saanut virheet korjattua. Osittain tämän takia koen tärkeänä että jatkan blogin kirjoittamista ja harjoittelen "epäonnistumista" teksteissäni.

Jonkinasteisesta häpeän tunteesta huolimatta, olen tosi kiitollinen muutaman vuoden takaiselle Vanessalle, joka päätti aloittaa kirjoittamisen. Olen myös iloinen siitä, että pystyn jatkamaan itseni haastamista ja tekstien tuottamista. Kirjoitustaidon kehityksestä johtuen pidän itseäni nykyään melko kaksikielisenä, vaikka toki tiedostan etteivät lauseenrakenteeni ja pilkutukseni aina mene ihan nappiin.

Kehityksestä huolimatta, koin vanhemmissa teksteissäni olevat kielioppivirheet sen verran häiritsevinä, että päätin muutama kuukausi sitten poistaa suuren osan postauksistani. Haluan ottaa asian esiin, sillä olen saanut kysymyksen liittyen siihen jos olen poistanut tekstejä aihesisällön takia. Aihesisältö liittyy toki asiaan siinä mielessä, että koen tärkeänä että itseäni lähellä olevat asiat ovat esillä hyvältä tuntuvassa muodossa, jos ovat esillä ollenkaan.

Mitä ajatuksia teksti herättää sinussa?

x: Nessa

6 kommenttia

 1. Minulle käy aina juuri sama juttu: pyörittelen tekstiä niin kauan, etten enää huomaa omia virheitäni! :D Blogeissa esiintyy aika paljon "huonosti" kirjoitettua kieltä, mutta lukijoita silti riittää, joten nähtävästi se ei liene blogimaailmassa isokaan ongelma. :D Säännöllinen kirjoittaminen todellakin kehittää kirjallista ilmaisutaitoa - ja heti jos pitää pidemmän tauon kirjoittamisesta, huomaa kuinka tekstin tuottaminen alkaa tökkiä.

  Aika moni bloggaaja piilottaa välillä vanhoja postauksiaan, ja ymmärrän kyllä hyvin, miksi niin halutaan tehdä. Vaikka siinä samalla katoaa se blogin "tarina" ja kehityskaari, mahdollisesti myös jonkun satunnaisen lukijan kannalta kiinnostavaa tietoakin, niin mielestäni se on usein ihan perusteltua. Itsekin olen miettinyt välillä vanhojen postausteni heivaamista, kun aikanaan kirjoitin niin eri tyylillä kuin nykyään, että ne tuntuvat pitkälti olevan jostain kokonaan toisesta blogista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ihana kuulla että sinulla on sama tilanne! :D Itse pidän bloggaajien vanhojen postausten lukemisesta, eteenkin uusiin blogeihin tutustuessa koen että se on hyvä tapa päästä lähemmäs henkilöä. Oman blogin kohdalla fokus on luonnollisesti muualla.

   Poista
 2. Edes tutkijat eivät jätä teoksiaan sellaisenaan kirjapainoon, vaan jokaisen lauseen tarkistaa ammatti-ihminen. Siistiin kirjoitusasuun on mielestäni hyvä panostaa, mutta kuten esimerkistäni voi todeta, aika moni tekee virheitä. Itse olen kääntänyt virheet komiikaksi, sillä moni virheistäni suorastaan naurattaa. Voin luvata blogiini listaa parhaista mokista :D Kun yrittää parhaansa ja tekstin sisältö on selkeä, tuskin yksittäiset pilkkuvirheet haittaavat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta tutkija esimerkistä ja kannustuksesta muutenkin! Tosi hyvä myös tuo ehdottamasi postausidea, toteuta se ihmeessä. :)

   Poista
 3. Ihan sama juttu! Huomaa kehittyneensä, mutta myös sokaistuvansa omille teksteille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että samaistut, en ole ainoa säätäjä! :D

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)