PALUU OPINTOJEN PARIIN

-
Tänä vuonna odotan innolla koulun alkua ja opintojen pariin paluuta. Tulen syksyllä (vihdoin) kirjoittamaan kandityön ja käymään siihen liittyvät seminaarit. Työn kirjoittaminen tuntuu mielekkäältä, sillä olen löytänyt itseäni kiinnostavan aiheen ja etsinyt valtaosan materiaalista, jota tulen käyttämään tekstissä. Aihe on myös sellainen, jonka parissa saattaisi olla mahdollista jatkaa graduvaiheessa.

Kirjoitin kesän alussa tekstin yliopistoharjoittelustani ja siitä kuinka paljon koin hyötyneeni kokemuksesta. Harjoittelu sai minut myös tarkastelemaan uusin silmin nykyisiä sivuainevalintojani, eli psykologiaa ja valtio-oppia. Psykologia on edelleen se aihe josta olen eniten kiinnostunut, mutta opintokokonaisuutta ajatellen minun saattaisi maisterivaiheessa olla fiksumpaa suorittaa psykologian opinnot vapaa-ajalla ja käydä koululla julkishallinnon ja tuotantotalouden kursseja. Aineet eivät vielä tunnu kiehtovilta, mutta niistä olisi luultavasti hyötyä tulevaisuudessa. Opintovuosi saattaa siis tuoda mukanaan uusia tuulia myös opintojen suhteen.

Pääaineopinnoissani tulen tänä vuonna syventymään muun muassa Yhdistyneiden kansakuntien periaatteisiin ja toimintamuotoihin (kurssi pohjautuu YK:n peruskirjaan) sekä lukemaan migraation vaikutuksista globaaliin kehitykseen ja ihmisoikeuksien toteutumiseen.

Syksyn lähestyessä mietin myös sitä, jos haluan hakea ensi keväänä uudestaan kouluun lukemaan psykologiaa. Olen sitä mieltä että ungelmia on tärkeä tavoitella ja tiedän ettei mitään voi saavuttaa jos ei edes yritä. Tiedän myös että jos ystävä kysyisi minulta neuvoa vastaavassa tilanteessa, kannustaisin häntä hakemaan uudestaan ja muistuttaisin siitä, ettei hänellä ole mihinkään kiire.

Jollain tasolla tuntuu kuitenkin, että olisi järkevää suorittaa nykyiset opinnot loppuun ja astua työelämään. Kansainvälinen oikeus kiinnostaa minua ja tiedän olevani onnellisessa asemassa saadessani opiskella ainetta, joka vastaa arvojani ja tuntuu merkitykselliseltä.

Tällä hetkellä on varmaan järkevintä ottaa asia kerrallaan. Hoidan syksyllä kandityön sekä siihen liittyvät kurssit pois alta ja mietin sen jälkeen uudestaan, kuinka teen pääsykokeiden suhteen.

Mitä suunnitelmia sinulla on syksyksi?

x: Nessa

4 kommenttia

 1. Hei Nessa :)sun syksyn suunnitelmat kuulostaa kivoilta, itselleni kuuluu töitä(olen kutsumusammatissa joten se tuntuu hyvältä) ja normaalia arkea :) halusin sanoa tota psykologian opintopaikkaa koskien, että jos se tuntuu sinusta omalta alalta niin hae vaan uudestaan; sä olet niin nuori että ehdit hyvin. Hakuprosessi on tietysti raskas, mutta työelämässä ollaan loppuelämä joten kannattaa tehdä vaan mitä oikeasti haluaa (ja sä olet tietysti ainoa joka tietää mitä se on sulle) vaikka tie sinne ei olisikaan se kaikista suorin. Sun blogin perusteella sopisit tosi hyvin psykologiksi ja varmasti saisit tosi paljon irti siitä kun saisit auttaa muita ihmisiä, mutta mietin tosta sun nykyisestä alasta että onko se niin kovatahtinen että se voisi uuvuttaa sut (en epäile ettetkö pärjäisi, mutta sun elämänlaatua), ja kokisitko sen riittävän merkitykselliseksi...? Ihanaa syksyä sulle, ja kaikki tuki mihin tahansa ratkaisuun päädytkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! <3 Uskon myös itse että psykologina toimiminen antaisi minulle paljon ja tuntuu tosi kannustavalta kuulla, että teet itse tällä hetkellä työtä kutsumusammattisi parissa. Tilanteesi tsemppaa minua ajattelemaan että se voi olla mahdollista minullekin.
   Toivon ja ajattelen että työnkuvaani tulee kuulumaan paljon vastuuta ja toisistaan eriäviä tehtäviä riippumatta siitä, kummalle alalle suuntaudun. Molemmilla aloilla tehdään tärkeää työtä, mutta suorassa kontaktissa tehty potilastyö kiehtoo minua tällä hetkellä paljon. Riippumatta siitä kummalle alalle suuntaudun on tärkeää että vahvistun, ja saan takaisin sen paineensietokyvyn, joka minulla on ollut suurimman osan elämästäni.

   Poista
 2. Mistä aiheesta teet kandin jos saan udella? :) Kandin jatkaminen graduksi on todella fiksu suunnitelma, nyt nimittäin itsekin huomaan sen säästävän aikaa. Välillä kirjoittaminen ja tutkiminen voi tökkiä, mutta sitten vaan sopiva hengähdystauko ja takaisin töihin aivot levänneinä. Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kerron aiheen ihan mielelläni siinä vaiheessa kun proffa on hyväksynyt sen, tässä vaiheessa se ei ole vielä täysin varma. Tauot tekevät kyllä ihmeitä ja auttavat jaksamaan pitkällä tähtäimellä!

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)