13 X SUUNNITELMAA KESÄKSI - TOTEUTUIVATKO SUUNNITELMAT?

-
Julkaisin kesäkuussa tekstin, jossa mietin tulevan kesän suunnitelmiani ja listasin postaukseen kolmetoista asiaa, jotka halusin tehdä kesän aikana. Näin syyskuun ensimmäisenä päivänä tuntuu asianmukaiselta kääntä katse taaksepäin ja tarkastella listassa olevia asioita, kuinka moni suunnitelmistani toteutui?

Tulen tässä postauksessa käymään listaamani asiat yksitellen läpi. Olen pisteyttänyt suoritukseni skaalassa 0-1 niin, että saan yhden pisteen jokaisesta toteutuneesta suunnitelmasta ja nolla pistettä jos suunnitelma ei ole toteutunut. Korkein mahdollinen pistemäärä on näin ollen kolmetoista pistettä ja se tarkoittaisi, että tein kaikki ne asiat jotka listasin postaukseen. Löydät lopullisen pistemäärän postauksen lopusta.

Kesällä aion:

1) Lukea ainakin kolme kirjaa.

- En lukenut kolmea kirjaa. Luin kesän aikana kaksi kirjaa ja kolmas jäi kesken.

2) Jättää päiviä tarkoituksella ilman ohjelmaa, jotta voin tehdä asioita fiiliksen mukaan.

- Tässä onnistuin!

3) Käydä ottamassa aurinkoa ystävien seurassa sekä yksin kirjan kanssa.

- Check! Viileästä kesästä huolimatta kävin useaan otteeseen sekä yksin, että ystävien kanssa puistossa makoilemassa.

4) Käydä uimassa (jos ulkona on kylmä, toivon että pääsen uimisen yhteydessä saunaan).

- Onnistuin! En uinut Suomessa, mutta Kroatiassa lomaillessani uin moneen kertaan.

5) Käydä terassilla kavereiden kanssa.

- En käynyt tänä kesänä kertaakaan terassilla, tämä kohta harmittaa kyllä vähän!

6) Pyöräillä ympäri Helsinkiä niin usein kuin mahdollista. Pyörällä kiinnittää huomiota ihan eri asioihin kuin julkisilla liikkuessa!

- Check!

7) Maistaa jotain uutuusjäätelöä.

- Onnistuin! Maistoin ensimmäistä kertaa 3 kaverin Paahdettu pähkinä & kinuski-jäätelöä.

Kuva: Pasi Järvenpää
MUAH: Tiia Marie Karstu

8) Kiertää kirpputoreja. Suosikkini kesäisin on Helsingissä sijaitseva Hietaniemen kirpputori.

- Kiertelin kirppareilla tänä kesänä tosi vähän, kävin muistaakseni kerran Hietsun kirpparilla ja kerran Töölössä sijaitsevassa Relovessa. Annan itselleni tästä puolikkaan pisteen.

9) Matkustaa Kroatiaan.

- Suunnitelma toteutui ja reissu oli ihana!

10) Käyttää mekkoja enemmän kuin housuja.

- Onnistuin, mietin tätä tavoitetta moneen otteeseen vaatteita valitessani.

11) Vaalentaa hiuksiani.

- Vaalensin ja tykkään tosi paljon (vaalennus ei näy postauksen kuvassa)!

12) Nukkua pitkään aina kun se on mahdollista.

- Onnistuin tavoitteessa sillä sallin itseni nukkua pitkään, mutta herään itsestäni tosi aikaisin.

13) Olla ilman meikkiä mahdollisimman monta päivää viikossa.

- Tässäkin onnistuin. Meikittä olo tuntui kesällä yllättävän vaivattomalta, nyt kaipaan tosin taas meikkivoidetta.

Pisteet: 10,5/13

Kesä on ollut kokonaisuudessaan tosi onnistunut, olen tehnyt paljon asioita ja viettänyt aikaa tärkeiden ihmisten kanssa. Ilon tunnetta on tuonut myös se, että olen innostunut lukemisesta uudestaan.

Olen viettänyt kesän aikana tavallista vähemmän aikaa somessa ja erinäisissä ryhmissä (kuten whatsapissa) ja koen myös tämän tehneen minulle hyvää. Tulen luultavasti jatkossakin tekemään niin, että laitan puhelimen sivuun kello 21 aikoihin ja vetäydyn somekeskusteluista. Kirjan lukeminen tai rauhallisen musiikin kuuntelu on minulle tällä hetkellä paras tapa päättää päivä. Uskon että tietoinen tahdin hidastaminen iltaisin tulee auttamaan minua jaksamaan syksyllä.

Onko sinulla ollut onnistunut kesä? Millä mielin aloitat syksyn?

x: Nessa

5 kommenttia

 1. Ei lainkaan huono saavutus! Millaisia kirjoja tykkäät lukea? :) Omalla kohdallani kesä meni niin kiireisesti, että sellaiset rentouttavat "kesäaktiviteetit" jäivät lähes kokonaan pois. Toisaalta odotan innolla tulevaa syksyä uusine haasteineen opiskelun ja jääharjoittelun parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen itsekin iloinen siitä että näin moni suunnitelmistani toteutui! :)
   Luen vapaa-ajalla tosi monenlaisia kirjoja, mutta kesällä halusin jättää tietokirjojen lukemisen hetkeksi tauolle. Viimeisimmät kaksi kirjaa jotka olen lukenut ovat: Jeninin aamut (Susan Abdulhawa), Punainen kuningatar (Victoria Aveyard).
   Aiemmin mainitsemasi gradun kirjoittaminen onkin varmasti jännittävä haaste syksyksi, toivottavasti ehdit pitämään kirjoittamisesta ja tutkimisesta myös välipäiviä! Mitä lajia harrastat jäällä? :)

   Poista
 2. Ihan ymmärrettävää, nim. en lue vapaa-ajalla mitään teologiaan tai kristinuskoon liittyvää :D On oikeasti hyvä jos kykenee hieman irtautumaan :) Minä tosiaan aikakauden X (eli vuoden 2010 jälkeen) kiinnostuin sitten teini-iän uudelleen taitoluistelusta. 2015 löysin mukavan aikuisryhmän ja laji vei mukanaan. Tosin homma on fyysisesti sen verran raskasta, että harjoittelun täytyy olla järjestelmällistä jotta voisi kehittyä :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa kivalta, taitoluistelu on valtavan kauniin näköinen laji! Itse olen pitkään halunnut aloittaa baletin tanssimisen.

   Poista
 3. Balettia voikin harrastaa kätevästi ja opetusta on vaativaankin tasoon asti! Olen joskus aikuisbalettia kokeillutkin, mutta se vain jäi. Kieltämättä siitä olisi hyötyä.. mokanneena ja siitä viisastuneena uskaltaudun kuitenkin heittämään tylsiä varoituksia. Baletti ja luistelu näyttävät molemmat kevyiltä, mutta ovat fyysisesti todella raskaita lajeja. Itse tähän haksahdin ja kroppahan otti nokkiinsa kun en huomioinut innostuksen puuskassa riittävää lepoa ja oikeanlaista ravintoa. Kehitys stoppasi ja rasitusvammat olivat vakiovieraita. Jos kaipaat joskus vinkkejä "mitä ei kannata tehdä" -kategoriasta, ota toki yhteyttä :D

  VastaaPoista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)