Väsyttää

-
Lomalla olo on kiireisen kevään jälkeen ollut yllättävän hankalaa. Olen joulukuusta asti tehnyt lähes kymmenen tuntisia päiviä kouluhommien, pääsykokeiden ja blogiyhteistöiden kanssa ja huomaan nyt arjen hiljentyessä, kuinka väsynyt olen. Keskittyminen on haastavaa ja jaksan tehdä yhtä asiaa noin kymmenen minuuttia ennenkuin ajatus katkeaa ja turhaudun. Keskittymistä hankaloittavat tällä hetkellä myös univaikeudet.

Vaikeimpana koen ehkä sen kuinka laiskaksi ja hyödyttömäksi tunnen itseni tällä hetkellä. Tiedän hyvin että jopa 12 tuntiset työpäivät ovat monelle arkea, hävettää olla näin väsynyt. Olen harkinnut sitä että kävisin lomalla vapaaehtoisena "ulkoiluttamassa" vanhuksia tai kertaisin ranskankielen alkeita, jotta saisin päiviin jonkinlaista tarkoitusta. Aloillaan olo tuntuu haastavalta.


Kuvat: Polly Balitro
MUAH: Hanna Kallio

Olin alunperin ajatellut liittää näiden kuvien oheen lyhyen ja positiivisen tekstin siitä, kuinka olen menossa viikonlopuksi Porvooseen juhlimaan ystäväni häitä. Tiedän että blogini kuuluu niin sanottuun "kiiltokuva kategoriaan" jossa usein pyrin tuomaan esiin arjen hyviä puolia ja esittelen kuvia, joiden toteutuksessa on ollut mukana osaava tiimi.

Haluan blogin kautta pääasiassa herättää hyvää mieltä, mutta koen aina välillä tärkeänä muistutella siitä, etten aina anna tekstin ja kuvien välityksellä realistista kuvaa arjestani.

x: Nessa

10 kommenttia

 1. On aivan ok olla väsynyt. Muista myös levätä! Niin nätit kuvat♡

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Päättelinkö oikein, että et päässyt opiskelemaan?
  Mitä väsymiseen tulee, on ihan turha verrata itseään muihin. Sinä olet sinä, sinun kehosi on erilainen kuin kenenkään muun. Kehosi on myös kokenut vuosien varrella kovia, joten armoa itsellesi! Pidä huoli itsestäsi kokonaisvaltaisesti, nyt on levon aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti saanut opintopaikkaa tänä vuonna, yritän ensi vuonna uudestaan. :) Kiitos kauniista sanoistasi.

   Poista
 3. Tuttu tunne, väsymystä täälläkin. Se on hämmentävää, miten sen uupumuksen määrän tosiaan huomaa todella vasta sitten, kun hidastaa ja on aikaa olla väsynyt. Sitten se iskeekin sellaisella voimalla, ettei meinaa mitään saada aikaiseksi. Mulla meni monta viikkoa toipua pahimmasta väsymyksestä kun ei totaalista lomaa saanut, mutta tauko oli tarpeen. Toivottavasti tää loma ja kesä rentouttaa ja saisit levättyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ikävä kuulla että olet kokenut tuollaista väsymystä! Toivottavasti olosi on nyt parempi. <3 Kiitos tsempeistä!

   Poista
 4. Saat täältä vertaistukea. Huhhuijjakkaa vain. Tsemppiä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vertaistueasta Ansku, lähetän sulle lämpimiä halauksia takaisin! <3

   Poista
 5. Hei Nessa, paljon voimia ja lämpimiä halauksia <3. Halusin myös kommentoida (opiskelen itse lääketieteellisessä niin tiedän millaista hakeminen ja opiskelu on) että olen varma että sopisit tosi hyvin psykologiksi koska blogisi perusteella vaikutat ihmisläheisltä, kärsivälliseltä, tosi älykkäältä ja empaattiselta. Harmi vaan että pääsykokeissa iso osa mittaa paineensietokykyä, nopeutta ja tehokkuutta mitkä ei ehkä ole sun vahvimpia puolia stressiherkkänä ihmisenä, eikä niitä ominaisuuksia jotka on sulla vahvempia ja jotka tekisi susta hyvän psykologin. Onneksi voi aina hakea uudestaan, ja itse arvostan eniten sellaisia ihmisiä (kuten sinua) jotka on kohdanneet elämässään myös vastoinkäymisiä ja osanneet suhtautua niihin lempeästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna, lämmin kiitos kauniista sanoistasi!❤ Haluan uskoa että sillä etten päässyt vielä tänä vuonna kouluun on jokin tarkoitus, kirjoitan syksyllä kandin nykyisestä tiedekunnastani ja yritän ensi vuonna uudestaan.

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)