Eettisestä muodista

-
*Postaus toteutettu yhteistyössä Vilmuri by Vilma kanssa
*Postaus sisältää syvälinkkejä


"Kuvio muodostaa pinnan, herkkyys kohtaa vahvuuden ja vanha muuttuu uudeksi"

Olin tosi iloinen päästessäni tekemään tämän blogiyhteistyön VILMURI by Vilma brändin kanssa. 

On hienoa että meiltä Suomesta löytyy Vilman kaltaisia lahjakkaita suunnittelijoita, jotka käyttävät osaamistaan laadukkaiden vaatteiden valmistamiseen kierrätetyistä materiaaleista. Vilma käyttää tuotteidensa valmistuksessa muun muassa nahkaa ja silkkiä.

Brändin tuotteiden valmistusprosessissa eettisyys ja ekologisuus ovat keskeisessä asemassa.

VILMURI:n erityisalaa ovat käsintehdyt yksityiskohdat sekä kuvitukset vaatteissa ja asusteissa. Tässä postauksessa esittelen teille muutamat VILMURI:n sukkahousut.

Materiaali VILMURI:n kuvitettuihin, uusiopainettuihin sukkahousuihin ja leggingseihin saadaan esimerkiksi tehtaiden ja myymälöiden ylijäämästä, sekä käyttämättä/myymättä jääneistä yksittäiskappaleista. Sukkahousuja ei siis olla käytetty aiemmin ja ne tulevat suunnittelijalle yleensä alkuperäisessä pakkauksessaan.

Kaikki VILMURI:n tuotteet valmistetaan Suomessa.


Te pidempään blogiani seuranneet tiedätte, että olen monen vuoden ajan suosinut kirppareita ostaessani uusia vaatteita. Koen edelleen tärkeänä tuoda esiin ettei vaatteiden tyylikkyys ja trendikkyys ole sidoksissa siihen, että tuote on ostettu uutena kaupan sen hetken sesongin valikoimasta. Suurimman osan suosikkivaatekappaleistani olen joko ostanut kirpputorilta tai saanut käytettynä äidiltä.

Jatkuvan uuden materiaalin tuottaminen on kuormittavaa ympäristölle, eivätkä isot ketjut tunnetusti aina pidä huolta työntekijöidensä perusoikeuksista. Työntekijöiden työolosuhteet, työajat ja palkat ovat suurten ketjujen tuotantomaissa usein epäinhimillisellä tasolla.

Suosimalla kirppareita ja yrityksiä jotka uusiokäyttävät materiaaleja, säästämme rahaa ja toimimme vastuullisesti.

* Jos kiinnostuit VILMURI by Vilma Wallinmaa tuotteista, on sinun mahdollista tutustua brändiin tämän viikon lauantaina (29.4), Konepajan Brunossa järjestettyssä Fair Made Finland - Vastuullisten tuotteiden myyntitapahtumassa.

x: Nessa

7 kommenttia

 1. Ihana postaus! <3 Rakastan VILMURIn sukkahousuja, ne ovat niin nättejä. Minulla on vain yhdet, mutta haluaisin kyllä useammat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!💛 VILMURIlta löytyy kyllä monta kaunista ja erilaista sukkahousuparia. Tämänlaisia ei mielestäni oikein saa muualta.:)

   Poista
 2. Onpas söpöt sukkikset! <3

  Nyt onkin menossa Vaatevallankumous-viikko, usein eettisyys ja ekologisuus kulkevat käsi kädessä. Kirjoittelinkin alkuviikosta aiheesta. :)

  http://www.lily.fi/blogit/pyjamapaivia/vaatevallankumous-ovatko-vaatteesi-tuotettu-vastuullisesti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidän itsekin kuvissa olevissa sukkahousuista. Omat suosikit ovat ehkä nuo missä on lintuja.:) Kiva että vinkkasit Vaatevallankumous-viikosta ja omasta, samaa aihetta käsittelevästä postauksesta. Täytyykin käydä tutustumassa!

   Poista
 3. En tiennyt että noita on tuollaisia ihonvärisiäkin. Nuo näyttää äkkiseltään ihan tatuoinnilta, mutta vähän helpommin vaihdettavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kieltämättä siinä mielessä kivoja! :) Näissä kuvissa ylläni on pitkävartiset sukat, jotka loppuvat suunnilleen siihen kohtaan missä farkut alkavat, mutta näistä löytyy myös ihonvärisiä sukkahousuja (ymmärtääkseni ainakin kahden eri sävyisiä). Aurinkoista lauantaita!

   Poista
 4. Näiden ihonväristen sukkisten ideana on juurikin näyttää tatuoinneilta. Vähän oikeata tatuointia kepeämpi vaihtoehto :). Mallistossa on (tällä "Naakat ja muut"-lintuprintillä) neljää eri sävyä sukkahousuissa ja sitten on vielä polvisukkia ja pidempiä stay up sukkia pitsireunalla. (ps.tatuointisukkiksia löytyy nettikaupastani)

  Lennokasta päivää kaikille toivotellen, Vilma / VILMURI

  VastaaPoista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)