Toivepostaus: 6 x Lempi kirjaani

-
Olen säännöllisin väliajoin saanut toiveen, että tekisin postauksen suosikkikirjoistani. Teen tämän postauksen mielelläni, sillä lukeminen on kuulunut lempiharrastuksiini ala-asteelta asti!

En valitettavasti saanut tätä postausta varten kuvaa kaikista lempikirjoistani, sillä osa on lainassa ystävien luona ja toisen osan, olen tilanpuutteen takia joutunut varastoimaan vanhemmilleni Porvooseen.

Laitan postaukseen kuitenkin linkit kaikkiin kirjoihin joista puhun niin, että pääset tutustumaan niihin tarkemmin jos haluat. Linkit menevät pääsääntöisesti Adlibris-nettisivuille, mutten ole heidän kanssaan minkäänlaisessa yhteistyössä.

Listaan pidemmittä puheitta alle kuusi lempikirjaani:


1) Ian McEwan, Lapsen oikeus

Ystäväni suositteli minulle tätä kirjaa ja sanoisin, että se on paras teos jonka olen ikinä lukenut.

Kirjassa perheoikeuden tuomari saa käsiteltäväkseen tapauksen jossa alaikäinen, leukemiaan sairastunut Jehovan todistaja kieltäytyy verensiirrosta.

Teoksessa mietitään isoja eettisiä kysymyksiä muun muassa liittyen siihen, kumpi painaa vaakakupissa enemmän, uskonto vai oikeus elämään. Toinen iso kysymys liittyy siihen mihin pisteeseen asti, ihmisellä tulisi olla oikeus päättää omasta elämästään.

2) David Safier, Dålig karma (Bad Karma)

Siskoni suositteli alunperin tätä kirjaa minulle ja muistan nauraneeni kyyneleet silmissä muutamaan otteeseen sitä lukiessani.

Teos kertoo TV tähdestä, joka on elämänsä aikana kohdellut ihmisiä huonosti ja kerännyt sitä kautta paljon huonoa karmaa. Nainen kuolee onnettomuudessa kirjan alussa ja syntyy huonosta karmastaan johtuen uudestaan muurhaisena. 

Kirjan juoni koostuu oikeastaan siitä, että nainen harjoittelee toisten elävien olentojen huomioon ottamista ja pääsee sitä kautta reinkarnaation kautta kokoajan parempaan ruumiseen - ja lähemmäs perhettään, jonka hän menetti kuollessaan onnettomuudessa. Aihe kuulostaa raskaalta, mutta kirja on kirjoitettu hauskalla tavalla.

*Kuvat: Canon EOS 80D järjestelmäkameralla, EF-s 18-135-objektiivilla (tuotteet lainassa)

3) Stephenie Meyer, Kemisti

Tosi jännittävä ja koukuttava kirja, joka on vaikea laskea käsistään. Tätä teosta lukiessa tuntui oikeasti siltä, että sivut kääntyvät kuin itsestään.

Käytän apunani Adlibris-sivustoa selittääkseni kirjan juonen, sillä se on hieman monimutkainen:

Trilleri joka kertoo ex-agentista joka joutuu pelastaakseen henkensä ottamaan vastaan vielä yhden tehtävän. Nainen on aiemmassa työssään ollut supersalaisessa tehtävässä Yhdysvaltain hallituksen palveluksessa, ja on nyt varoittamatta saanut tappajat peräänsä, kun hänen työnsä haluttiin pyyhkiä olemattomiin.

Hänen ainoa luotettunsa on surmattu, ja hän pitää nyt yksin hallussaan tietoa, joka on hallitukselle uhka. Sitten vainoajat saavat häneen yhteyttä. Nainen saa pitää henkensä jos suostuu vielä yhteen, entistä kammottavampaan tehtävään.

4) Elaine N. Aron, Erityisherkkä ihminen

Ensimmäinen "itsehoito-opas" jonka olen lukenut, ja voin lämpimästi suositella tätä teosta kaikille, joita aihe kiinnostaa syystä tai toisesta.


"Erityisherkällä ihmisellä on rikas sisäinen maailma ja voimakas eläytymiskyky, mutta hän saa helposti liiallisen latauksen ympäristöstään.

Tutkittuaan ujoina pidettyjä ihmisiä, jotka reagoivat tavallista herkemmin ulkoisiin ärsykkeisiin, psykoterapeutti Elaine Aron nimesi erityisherkän ihmistyypin, highly sensitive person eli HSP.

Tutkimustyönsä ja satojen haastattelujen pohjalta Aron osaa neuvoa, kuinka erityisherkät voivat paremmin ymmärtää itseään ja käntää taipumuksensa voitoksi. Erityisherkkä ihminen voi oppia kukoistamaan musertavaltakin tuntuvassa maailmassa. Aron kertoo muun muassa erityisen herkän ihmisen lapsuudesta, sosiaalisista suhteista, rakkauselämän haasteista, työelämästä sekä hengellisestä ja taiteellisesta herkkyydestä. Aron antaa ohjeita myös erityisherkän ihmisen työnantajalle tai opettajalle sekä neuvoo terveyshenkilökuntaa erityisherkän hoitotilanteessa"
 (Adlibris.com, 29.1.2017)5) Kajsa Ingemansson, Små citroner gula (Keltaisten sitruunoiden ravintola)

Hyvänmielen kirja, jonka itseasiassa luin tosi pitkä aika sitten, mutta joka edelleen kuuluu suosikkeihini.

Pikkukaupungin kasvatti Agnes on tyytyväinen elämäänsä Tukholman hulinassa. Kunnes lähentelevä pomo antaa potkut hovimestarin toimesta rikkoutuneen arvoviinipullon vuoksi, ja rokkaripoikaystävä löytää paremman "meloniparin" rinnalleen. Avun särkyneen sydämmen korjaamiseen ja tyhjyyttään ammottavan pankkitilin täyttämiseen tajoaa yllättäen vanha työkaveri, joka on perustamassa omaa ravintolaa. Tulevaisuus näyttää Agnesin mielestä yhtä valoisalta, kuin ravintolan vasta maalatut sitruunankeltaiset seinät. Mutta entä sitten, kun ravintola, johon kaikki ovat panostaneet melkein koko elämänsä, ei tunnukaan menestyvän?

6) J.K Rowling, Harry Potter kirjat 1-7 

Kuulun heihin, jotka kasvoivat Harry Potter kirjoja lukiessa. Olin aina hahmoja vuotta nuorempi, joten pystyin monelta osin samaistumaan heihin. Muistan itseasiassa jossain vaiheessa ajatelleeni, että oli olemassa pieni mahdollisuus, että osaisin lentää jos yrittäisin (en kuitenkaan koskaan kokeillut). Luin itse kirjat ruotsiksi, mutta postaukseen liittämäni linkki ohjautuu suomenkielisiin kirjoihin.

Tiivistettynä Harry Potter kirjat kertovat nuoresta velhosta ja seikkailuista, joita hän kokee yhdessä ystäviensä Ronin ja Hermionen kanssa, heidän käydessä Tylypahkan taikakoulua. 

Toivottavasti löysit postauksesta jonkun uuden, kiinnostavalta vaikuttavan kirjan!
Mikä sinun lempikirjasi on?


x: Nessa

2 kommenttia

 1. Ihania lemppareita! 3 ja 4 tulee mun lukulistalle heti! Harry Potterien vika kirja on mulla vielä lukematta, tykkään ite niistä kans tosi kovaa!! :)

  https://nea-amalia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Kerro mielellään mitä pidit sitten, kun ennätät lukemaan jommankumman, olisi kiva kuulla ajatuksiasi! Ihanaa viikkoa :)

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)