Alkoholi osana tuhansien suomalaisten lasten joulua

-

Lapsi odottaa joulua ja hän haluaa olla mukana rakentamassa mukavia yllätyksiä. Lapsen ilo on aitoa. Epämiellyttävä totuus kuitenkin on, että monen lapsen joulutunnelma loppuu aikuisen alkoholin käytön vuoksi. Lasten hyvä joulu taataan vain aikuisen turvallisella läsnäololla.

Joulu on mahdollisuus opetella juhlatunnelman luomista ilman päihteitä ja opetta taito myös lapsille. Joulu on lasten juhla ja lapsuuden joulumuistot kestävät koko eliniän.

Suomalaisperheissä koetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneenä lasten seurassa. Tämä tarkoittaa, että alkoholi on osa 6000 lapsen elämää joka päivä. Niin on valitettavan yleisesti myös jouluna. On entistä tärkeämpää, että aikuisväestö huomioi lasten hyvinvoinnin ja asettaa sen oikeutetusti tärkeimmälle sijalle myös juhlittaessa.

Raittiit joulut, kuten myös muut juhlat, rakentavat merkittävällä tavalla lapsen tasapainoista kehitystä ja myönteistä tulevaisuuden odotusta. Perheiden on tärkeää viettää yhteistä aikaa, niin että lapsille kehittyy turvallinen ja huolehtiva elinympäristö - niin arjessa, kuin juhlassakin. Näin turvataan lasten onnistunut kasvupohja ja lähtökohdat koko elämää varten.

19. kerran järjestettävä Anna lapselle raitis joulu - kampanja korostaa aikuisten vastuuta lasten terveydestä ja hyvinvoinnista. Valtakunnallisen kampanjan järjestäjät vetoavat kaikkiin aikuisiin, jotta he antaisivat lapsille raittiiin joulun - juhlan, joka tarjoaa turvallista ja vastuullista seuraa.

*  A-klinikan tiedoite

Tehdään tästä joulusta ikimuistoinen koko perheelle - annetaan lapsille raitis joulu!

x: Nessa

2 kommenttia

 1. Oi, tärkeä postaus!! Itse olen viettänyt lasisen lapsuuden ja nuoruudesta varsinkin on ikäviä joulumuistoja. Nyt, kun itsellä on lapsia, minulle on tärkeää, että omilla lapsillani on turvallinen olo ja kohtuuton alkoholin käyttö ei kuulu siihen. Kiitos.
  Hyvää joulun odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että sinulla on ikäviä joulumuistoja lapsuudesta ja nuoruudesta. On tosi hienoa, että tarjoat omille lapsillesi toisenlaisia kokemuksia! <3

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)