5+1 Tavoitetta vuodelle 2017

-
Vuosi 2016 piti sisällään paljon hyviä asioita ja se on ennen kaikkea ollut minulle kasvun vuosi. 
Olen tänä vuonna taas oppinut tuntemaan itseäni hieman paremmin, erityisherkkyys on luultavasti se kaikista merkittävin yksittäinen asia, jonka olen oivaltanut itsestäni. Paljon aikaa on myös mennyt sen miettimiseen, mikä on minulle tärkeää elämässä ja mitä muutoksia haluan esimerkiksi saada aikaan seuraavan viiden vuoden aikana.

Pienen kypsyttelyn jälkeen, listasin ensi vuodelle kuusi tavoitetta. Osa tavoitteista on syvällisiä ja liittyvät esimerkiksi kouluun ja työhön, toiset pinnallisia eli pitkälti ulkonäköön liittyviä. Päätin myös, etten aseta itselleni ensi vuodeksi mitään henkisenkasvun tavoitteita, sillä haluan oppia kiltimmäksi itseäni kohtaan ja olla vaatiamatta itseäni kokoajan kehitystä.


Kuva: Lupine Photoart
Silmälasit: Dior/Spalt Pr (kuvauslainassa)
Mekko: Diesel/Spalt Pr (kuvauslainassa)

Vuoden 2017 tavoitteet:


* Valmistun kandiksi - Minulta puuttuu tällä hetkellä kanditasolta kolme pakollista kurssia, sekä kandityö. Aion keväällä hoitaa pois alta kaksi näistä kursseista, sekä osallistua syksyllä kandiseminaareihin ja kirjoittaa esseen. Minulla on jo aihe valmiina,  ja kandityötä varten tarvittavat materiaalit melkein koottuna.


* Pyhitän kevään pääsykokeisiin lukemiselle - Osallistun toukokuussa pidettäviin psykologian pääsykokeisiin, ja aion pitää pääsykokeisiin lukemisen ensimmäisenä prioriteettina kevään ajan. Teen itselleni tammikuun ensimmäisellä viikolla lukusuunnitelman, pääsykoemateriaalin läpikäymistä varten.

* Kesän harjoittelu kansainvälisen järjestön juridisella osastolla - Menen harjoitteluun ja teen siellä parhaani. Haluan oppia mahdollisimman paljon uutta ja pitää hauskaa.

* Häät ja parisuhde - Säästän häihin siinä määrin, missä opiskelijana on mahdollista. Odotan innolla, että pääsemme häiden jälkeen aloittamaan uuden vaiheen elämässämme, mutta tiedostan ettei naimisiin meno muuta arkeamme millään tavoin. Häitä tärkeämpää on panostaa jatkossakin toisen huomioimiseen arjessa. Kevään tavoitteena on yhteisen harrastuksen aloittaminen, menemme maaliskuussa valssikurssille.

* Hiusten kasvattaminen ja hoitaminen - Kävin kampaajalla viimeksi vajaa vuosi sitten ja olen tauon aikana, huomannut merkittävän eron hiusteni kunnossa. Aion myös ensi vuonna panostaa hiusten hoitoon, jotta niiden kunto paranee entisestään ja saan niihin lisää pituutta. Teen sopimuksen itseni kanssa, etten saa leikata hiuksiani lyhyiksi hetken mielijohteesta, sillä haluan pitkät hiukset häihin.

* Jooga - Olen tänä vuonna joogaanut vähintään kahdesti viikossa ja se on tehnyt minulle hyvää. Ensi vuoden tavoitteena on jatkaa joogan harrastamista viikoittaisella tasolla.

Mitä mieltä olet tavoitteistani ja mitä tavoitteita sinulla on tulevalle vuodelle?

x: Nessa

12 kommenttia

 1. Mukavat tavoitteet. Kuulostavat juuri sopivassa suhteessa haastavilta ja leppoisilta, eivät liian vaikeilta mutteivät liian helpoiltakaan. Itse en ole vielä miettinyt yhtään tavoitteita tulevalle vuodelle. En yleensäkään tee uudenvuoden lupauksia, mutta saatan kyllä vielä keksiä jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaatii tosiaan hieman tasapainoilua, että löytyy sopivan haastavat tavoitteet. Liian helpoista ei ole juurikaan hyötyä, kun taas liian vaikeat luovat epäonnistumisen kokemusta kun niihin ei yllä. Olen itse aika tyytyväinen omiini ja olisi tosi kiva kuulla myös sinun tavoitteistasi, jos keksit sellaisia! Ehkä saan niistä lisäystä omiini.:)

   Poista
 2. Hei! Saako kysyä, minkä paikkakunnan psykologian laitokselle meinaat keväällä hakea? :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyviä tavoitteita, varmasti jokainen täyttyy! :) Ja aivan ihana kuva <3

  VastaaPoista
 4. Looking good! :) ja tavoitteet kuulostaa hyviltä myös.

  VastaaPoista
 5. Herranjumala oot kaunis!

  VastaaPoista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)