Fashion Inspiration / Marimekko SS17

-
Rohkeasti omanlainen
"Marimekon alkuvuosina Armi Ratia edisti omalta osaltaan naisten voimaantumista rohkaisemalla suunnittelijoitaan luomaan vallankumouksellisia silhuetteja ja ennennäkemättömiä kuvioita, joiden avulla naiset voisivat ilmaista itseään ja olla aktiivisia yhteiskunnassa.

Kevään ja kesän 2017 mallistoissa yhdistyvät nämä Marimekon alkuvuosien vallankumoukselliset ajatukset ja nykypäivän yllättävät ideat - näistä kahdesta syntyy designimme ydin.

Mallistossa nähdään arkistokuvioiden rinnalla uusia Liselotte Watkinsin ja Paavo Halosen suunnittelemia kuvioita. Malliston vaatteet asustetaan omaleimaisilla asusteilla, ja värikkäillä ja eleganteilla Nathalie Gourdonin suunnittelemilla koruilla."

Marimekko lehdistötiedoite, marraskuu 2016
Kävin muutama viikko sitten Miltton Showroomin pressipäivillä, tutustumassa Marimekon SS17 mallistoon. Kiinnostavien printtien ja kauniiden leikkausten lisäksi pidän Marimekosta, sillä heillä on lahjakkaan ja ammattitaitoisen tiimin lisäksi myös arvot kohdillaan. On upeaa, että brändi on jo puolen vuosisadan ajan käyttänyt asemaansa, puhuakseen naisten oikeuksien ja tasa-arvon puolesta.

Mitä mieltä sinä olet Marimekon kevään ja kesän 2017 mallistosta?

x: Nessa

3 kommenttia

 1. Minä samaan aikaan tykkään ja en tykkää Marimekosta. Asenne on kyllä jees, mutta kuosit menevät välillä mielestäni vähän övereiksi tai jäävät jotenkin tylsiksi, ehkä ne ovat liian "helppoja" tai yksinkertaisia. Joistain Marimekon vaatteista kuitenkin tykkään tosi paljon. Uudesta mallistosta etenkin nuo vihreä-oranssit leveälahkeiset housut herättävät huomioni positiivisessa mielessä. En tiedä, käyttäisinkö niitä itse, mutta ne ovat upea luomus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ajatuksiasi ja samaistun niihin myös joltain osin! Marimekon klassinen Unikko-kuosi on esimerkiksi mielestäni jo aika nähty juttu, enkä siitä syystä näe itseäni ostamassa siitä tehtyjä vaatteita. Tästä uudesta mallistosta kuitenkin pidän, sillä koen heidän nostaneen esiin sellaisia kuoseja, jotka eivät olleet minulle tuttuja entuudestaan. Samalla vaatteet ovat leikkauksiltaan mukavalla tavalla ajan hermolla, hyvä esimerkki tästä ovat juuri nuo housut joihin tykästyit, niiden leikkaus on itseasiassa niin moderni, etten sinun laillasi osaa sanoa, jos ne tulisivat minulla oikeasti käyttöön. :D

   Poista
 2. Unikko-kuosi on juuri yksi niistä, joita en itsekään käyttäisi! :D Nuo housut kyllä varmasti pukisivat sinua. Itse taidan olla niihin liian lyhyt ja pyöreä. Ne näyttävät juuri siltä, että sopivat pitkille/hoikille ihmisille paremmin. ;)

  VastaaPoista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)