Parisuhde Q&A

-
* Postauksen kuvat ovat Patrick Karkkolaisen alkukesällä ottamia

Olin tosi iloinen törmätessäni viikonloppuna netissä pitkästä aikaa, kiinnostavalta vaikuttavaan parisuhdekyselyyn. Sen kunniaksi, oli tottakai istutettava (hieman vastahakoinen) Johnny olohuoneen sohvalle, ja pyydettävä häntä vastaamaan testiin kuuluviin kysymyksiin.

Kysely on nimeltään "The Love Test" ja siinä käsitellään rennolla otteella parisuhteen arkea, sekä pohditaan suhteen kehitystä vuosien varrella. Pidän itse parisuhdepostausten lukemisesta ja olen ilokseni saanut kuulla useaan otteeseen, että ne kiinnostavat myös teitä.

Toteutamme postauksen tutusti niin, että merkitsen Johnnyn vastaukset "J" kirjaimella ja omani "V" kirjaimella.

Toivottavasti koette kysymykset kiinnostavina ja jos postaus herättää teissä jotain ajatuksia, niin kuulisin niistä mielelläni!
Mitä kaipaat eniten sinkkuna olossa?


J: Periaatteessa se ainoa asia jota kaipaan on, että jos lähtee kaverin kanssa jonnekin, niin ei tarvitse tulla kotiin yöksi.
Jos olisin sinkku voisin myös pelata pleikkaria koko yön läpi, Vanessa haluaa aina mennä nukkumaan tasan kymmeneltä. Aiemmin pelasin pleikkaa usein koko yön ajan ja sitten tajusin aamu neljältä, että kohta pitää mennä luennolle.

V: Ehkä jonkinlaista vapautta olla vastuuton ja itsekäs, jos siltä tuntuu. Luonteenpiirteet eivät ole minulle ominaisia, mutta välillä kaipaan sitä mielentilaa, jossa periaatteessa vastaan vain itsestäni, eikä minun tarvitse ottaa ketään toista huomioon.

Kuinka suhteenne on kehittynyt vuosien varrella?


J: Me ollaan edelleen yhdessä, joten se on kehittynyt hyvään suuntaan. Ajatellaan myös koiran hankkimista yhdessä, sekin kertoo mielestäni hyvästä suhteesta.

V: Jännitin suhteen ensimmäisten kuukausien aikana niinkin yksinkertaista asiaa, kuin ajan viettämistä vastakkaista sukupuolta edustavan henkilön seurassa. Etsin kai paikkaani suhteessa ja rooliani tyttöystävänä. Toisaalta pohdin myös ikäeroamme ja sitä,  jos Johnny kokee minut liian nuorena.

Nykyään epävarmuus ja huononlainen jännitys on hävinnyt, enkä enää stressaa ikäeroamme. Olen huomannut, että Johnny on ihanalla tavalla sekoitus aikuista miestä ja poikaa. Hänellä on aikuisen ihmisen rauhallisuus ja kyky hahmottaa asiat oikeassa mittakaavassa, toisaalta hän omaa myös lapsenomaisen kyvyn löytää iloa ja huumoria arjen pienimmistäkin asioista.

Mistä kiinnostuit poika/tyttöystävässäsi enimmäisenä?


J: Kiinnitin ensimmäisenä huomiota siihen, että olet kaunis.

V: Kiinnitin ensimmäisenä huomiota siihen, että Johnny tuoksui hyvältä.


Kuka varastaa toiselta peiton ja vie enemmän tilaa sängyssä?


V: En sanoisi, että kumpikaan meistä vie hirveästi tilaa, mutta Johnny vie meistä kahdesta kyllä enemmän. Itse menen aina ihan seinään kiinni nukkumaan. Kummallakin on oma peitto, joten siitä emme (onneksi) joudu taistelemaan.

J: Nykyään sä viet paljon enemmän tilaa, kuin aiemmin. Ennen nukuit ihan kiinni seinässä, nykyään kun sänky on keskellä huonetta, tulet ihan mun puolelleni asti.

Minkälaisia "inside juttuja" teille on kehittynyt parisuhteen aikana?


J: Meillä on oma kieli.

V: Oma kieli.


Kuinka selviät mustasukkaisuuden tunteesta?


J: En mä tiedä, mä en ole kauhean mustasukkainen. Pitää vain luottaa toiseen.

V: Minulle on ollut alusta asti tärkeää, että Johnny kokee voivansa tulla ja mennä kavereiden kanssa vapaasti siitä huolimatta, että seurustelee. Koen mustasukkaisuuden tunnetta tosi harvoin ja se ilmenee lievänä silloin, kun sitä tunnen.

Meidän suhteemme ei toimisi, jos esimerkiksi tulisin kateelliseksi siitä, että Johnny viettää aikaa toisten naispuoleisten henkilöiden kanssa, suurin osa Johnnyn kavereista kun on tyttöjä.
Suhteemme on vakaalla pohjalla ja iloitsen siitä, että Johnnylla on elämässään muitakin tärkeitä ihmissuhteita.


id nostoKuinka ylläpidätte positiivista fiilistä suhteessanne ja kuinka sovitte riitanne?


J: Me ei kyllä kauheesti riidellä.... pitää vain olla aloittamatta riitoja.

V: Meillä puhutaan mieltä vaivaavista asioista heti, kun niitä ilmenee. Osaamme kumpikin myöntää silloin, kun tiedämme olevamme väärässä ja pyytää anteeksi silloin, kun niin kuuluu tehdä. Riitoja meillä syntyy tosi harvoin.


Muistatko sen hetken, jolloin tajusit olevasi rakastunut kumppaniisi?J: Tunne kehittyi ajan kanssa, en osaa nimetä mitään tiettyä hetkeä. Rakkaus tarkoittaa minulle sitä, että toisen kanssa on hyvä olla.

V: Tuntuu siltä että pitäisi sanoa että muistan, mutten osaa nimetä mitään tiettyä hetkeä. Rakkaus-sana tuli kuvioihin reilun puolen vuoden seurustelun jälkeen. Sanoisin rakkauden tunteen ilmenevän kohdallani niin, että huomaan odottavani sitä, että Johnny tulee kotiin iltaisin ja huomaan voivani paremmin hänen seurassaan, kuin ilman häntä. Sitoutumiskammoisena koen myös merkittävänä asiana, etten ahdistu silloin kun ajattelen, että saatamme viettää Johnnyn kanssa lopun elämäämme yhdessä.


Kumpi ottaa toisen sukunimen kun menette naimisiin?


J: Mä otan Vanessan sukunimen, Suomessa on parempi olla suomalainen sukunimi.

V: Johnny ilmoitti minulle heti kun naimisiin meno tuli puheeksi, että ottaa minun nimeni. Se oli minulle suuri helpotus, sillä en varmaan ikinä olisi oppinut ääntämään Johnnyn ranskankielistä sukunimeä oikein...


Mikä on viimeinen viesti, jonka sait toiselta?


J: Kotiinpäin tulossa :)

V: Fint, vi ses snart! :)


Vastauksia vertaillessani on hauska huomata, kuinka me Johnnyn kanssa tarkastelemme arkea ja suhteemme kehitystä eri näkökulmista. Johnny miettii asioita käytännön ja yhteisten tulevaisuuden haaveiden kautta ja päätyy sitä kautta lopputulokseen, että meillä on suhteessa asiat hyvin. Itse taas käännän katseen ennemminkin taakepäin ja tarkastelen suhteemme kehitystä sen alusta, tähän päivään asti. Hienoa kuitenkin, että olemme tähän asti olleet tyytyväisiä yhteiseen elämäämme.

x: Nessa

6 kommenttia

 1. Eikö Johny tosiaan saa valvoa siksi, että sinä haluat mennä nukkumaan tiettyyn aikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa ilman muuta! Olemme kuitenkin sen verran säälittäviä, että olemme tähän asti halunneet mennä samaan aikaan nukkumaan.:)

   Poista
 2. Ihana postaus! En olekaan pitkään aikaan kommentoinut, mutta täällä ollaan! ;) Saako kysyä paljonko ikäeroa teillä on?
  Ja kauniita ja herkkiä kuvia postauksessasi!❤

  -Vilhelmiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Vilhelmiina, mukana kuulla että olet silti mukana matkassa! :) <3 Lämmin kiitos kehuista, ja meillä on Johnnyn kanssa 14 vuotta ikäeroa.

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)