12 elämänohjetta erityisherkälle

-

Erityisherkkyyttä käsittelevä postaukseni sai mukavasti huomiota ja aihe tuntui kiinnostavan teitä. Koska meitä herkkiksiä on olemassa paljon, haluan jakaa kanssanne 12 kaunista elämänohjetta, joihin törmäsin Facebookissa.


1. Kanna vastuu omasta onnestasi.

2. Vältä ihmisiä ja tilanteita, jotka kuluttavat voimavarojasi ja jaksamistasi.

3. Nuku tarpeeksi.

4. Pidä huoli siitä, että sinulla on aikaa myös itsellesi.

5. Vietä aikaa luonnossa.

6. Puhu tunteistasi ihmisille, jotka ymmärtävät sinua.

7. Keskitä aistisi sellaisiin asioihin, jotka herättävät sinussa onnentunteen. Kuuntele, katso, tunnustele ja haistele sinua miellyttäviä asioita.

8. Älä painosta itseäsi olemaan samanlainen, kuin kaikki muut.

9. Ympäröi itsesi ihmisillä, joilla on sama herkkyys, kuin sinulla.

10. Vedä rajoja ihmissuhteissa, mutta älä eristä itseäsi muista.

11.  Suhtaudu itseesi ja tunteisiisi lempeydellä, sinun ei tarvitse padota tai yrittää torjua tunteitasi.

12. Sisäistä tieto siitä, ettei herkkyytesi tee sinusta heikkoa tai rikkinäistä ihmistä.

Lähde
Kuva: Pasi Järvenpää
Instagram: @terry_bull

En alunperin ollut ajatellut kirjoittaa tänään blogipostausta, mutta luettuani nuo elämänohjeet, halusin heti tulla jakamaan ne kanssanne!

Mitä mieltä olette ohjeista, herättikö teksti jotain ajatuksia teissä?


Aurinkoa päivääsi!
x: Nessa

4 kommenttia

 1. Mä oon aina ollut tosi ujo ja helposti stressaantuva, ja tunnistan itsessäni kaikki "erityisherkkyyden" piirteet niin kuin varmaan suurin osa suomalaisista. Mun mielestä kuitenkin pitää nimenomaan mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, eikä vältellä epämiellyttäviä tilanteita kuten sanot. Hieman ärsyttää se, miten "erityisherkkyys" on nykyään täydellinen tekosyy olla kehittymättä ja haastamatta itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi Nina ihan samaa mieltä siinä, ettei herkkä luonne saa tulla tekosyyksi, joka estää kehittymästä ja haastamasta itseään. Omassa lähipiirissäni koen kuitenkin ongelman olleen enemmänkin siinä, että me herkät ylisuoritamme arkea ja yritämme miellyttää ympärillämme olevia ihmisiä, oman jaksamisemme kustannuksella.
   Herkkänä astii esimerkiksi nopeasti, jos joku ystäväporukassa on tavallista hiljaisempi ja vetäytyväisempi ja usein sitä kokee tarvetta "korjata" tilanne ja auttaa. Olen myös huomannut, että auttamisen tarpeeseen voi jäädä koukkuun esimerkiksi niin, että lähipiiri alkaa koostua yhä suuremmassa määrin huonovointisista ihmisistä. Silloin mielestäni on hyvä kiinnittää huomiota ihmissuhteessa olevaan tasapainoon, jos itse kokee saavansa jotain suhteesta tai jos aina on kuuntelijan tai tukijan roolissa.
   Kehittyminen ja itsensä haastaminen on kuitenkin minustakin tärkeää, eikä herkkyys mielestäni saisi estää sitä.:)

   Poista
 2. Hyviä ohjeita. en ole aikaisemmin lukenut herkän ihmisen ohjeita ja tuo pisti kyllä miettimään.
  osan asioista olen tehnyt ehkä huomaamattani mutta helposti menee että eristäytyy melkein kokonaan.
  moneen asiaan yhdyn asioihin mitä olen tehnyt mitä ehkä ei kannattaisia.
  hyviä vinkkejä tuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että koit ohjeet hyvinä.:) Uskon, että herkkyys ilmenee meissä kaikissa vähän eri tavoin ja siitä syystä tiedostan, etteivät yllä olevat ohjeet sovi kaikille.
   Minulle vetäytyminen ja asioiden vierestä seuraaminen tuottaa vaikeuksia, sillä olen luonteeltani ekstrovertti ja suorittaja luonne. Tunnen oloni turvalliseksi, kun saan olla vastuussa asioista ja ratkaista ongelmakohtia. Ohjeet iskevät siis parhaiten minunlaisille herkkiksille.:)

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)