Häistä

-
Olen ajatellut tässä postauksessa puhua häistämme ja niiden valmisteluista. Minulla on tähän teemaan liittyen paljon ajatuksia, joten melkeinpä jokainen kappale tulee käsittelemään uutta, häihin liittyvää teemaa. Toivon, ettei aiheesta toiseen hyppiminen haittaa lukemistanne liikaa!

Viime syyskuussa päätimme Johnnyn kanssa, että menemme naimisiin 12.8.2017. Ulkona satoi kaatamalla vettä, kun lähdimme Alppilan kodistamme ostamaan sormuksia ja Johnny parka oli niin jännittynyt kysymyksestään, että jopa hänen kasvonsa tärisivät.
Löysimme lyhyen etsinnän jälkeen sopivat sormukset ja varasimme kirkon saman viikon aikana.

Perheemme olivat iloisia kuullessaan, että olemme menneet kihloihin ja oltiinhan tätä jo vähän odotettukin. Äiti oli jopa kerennyt ostaa minulle häämekon ennen kuin Johnny kosi.

Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, olemme päätyneet järjestämään pienehköt häät. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan tulemme kutsumaan juhliimme noin 70 vierasta. Juhlat pidämme samassa rakennuksessa, jossa mummini ja vaarini juhlivat häitään reilu seitsemänkymmentä vuotta sitten ja jossa siskoni meni naimisiin noin kaksikymmentä vuotta sitten.

id nosto

Toiveenani on, että meidät vihkisi tuttu pappi. Olin yläaste- ja lukioaikoina aktiivinen Porvoon ruotsinkielisessä seurakunnassa ja tuntuisi hienolta jos meidät vihkisi ihminen, jonka kanssa tuli silloin vietettyä aikaa lasten ja nuorten leireillä.
Odotan vihkimistilaisuutta muutenkin tosi paljon, sillä niissä on mielestäni jotain todella kaunista ja herkkää. Uskon että tulen itkemään silmät päästäni siunauksessa jo ihan vain sen takia, että hyvä ystäväni laulaa meille sen aikana. Jos tilanteessa sitten vielä jännittää tai on muuten tunteikas olo, niin tulen olemaan kaikkea muuta kuin kaunis morsian siinä vaiheessa, kun kävelen ulos kirkosta meikit poskilla.

Häidemme kuvista vastaa näillä näkymin lukiokaverini, joka tekee työtä valokuvaajana. Tulemme palkkaamaan kuvaajan häihimme, sillä haluamme varmistua siitä, että saamme laadukkaita kuvia, joita katsella vuosien varrella.

Koska meidän häissämme puhutaan viittä kieltä, on tarkoin mietitty istuinjärjestys juhlissamme avainasemassa. Osa Johnnyn suvusta puhuu pelkästään ranskaa ja osa minun suvustani ainoastaan ruotsia. Me haluamme varmistua siitä, että kaikilla on lähellään joku tuttu jolle puhua, emmekä me itsekään halua istua eristyksessä muista. Olemme jo hieman miettineet sitä, kuinka voisimme asetella pöydät, mutta palaamme tähän asiaan lähempänä häitä, kun lopullinen vieraslista on vahvistunut.

Häiden suunnitteluun vaikuttaa myös se seikka, että opintoni ovat vielä kesken, enkä häittemme aikaan ole astunut kokonaan työelämään. Pyrimme siis tekemään mahdollisimman paljon itse valmistellessamme häitämme, ja säästämään kaikessa missä on mahdollista. Emme esimerkiksi lähde heti häiden jälkeen häämatkalle, vaan aloitamme siihen säästämisen häiden jälkeen.


Tästä postauksesta tuli nyt vähän tälläinen sekalainen fiilistelypostaus, mutta tulen varmasti puimaan häiden järjestämiseen liittyviä asioita myös erillisissä postauksissa siinä vaiheessa, kun suunnittelu lähtee kunnolla käyntiin.

Onko teillä tulossa jotain häitä lähitulevaisuudessa?

x: Nessa

2 kommenttia

 1. Viittä eri kieltä :o Mitä nämä muut kielet on, ruotsin ja ranskan lisäksi varmaan myös suomea ja englantia, entäs se viiden? :D
  Löysin siis blogisi ihan äsken ja hääpostaukset kiinnostaa, mentiin poikakaverin kanssa kihloihin ystävänpäivänä, joten jään seuraamaan blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ja paljon onnea kihlojen johdosta! :) Viides kieli häissämme on saksa, tätini ja hänen miehensä tulevat sieltä. Yritän julkaista täällä säännöllisesti postauksia myös siitä kuinka häiden suunnittelu etenee, kiva että jäät seurailemaan!

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)