Muutamme Espooseen

-
Kuten postauksen otsikosta pystyy päättelemään, olemme muuttamassa pois kanta Helsingistä.
Muutto on ollut tiedossa jo parin viikon ajan, mutta se tuntui todelliselta ensimmäisen kerran eilen, kun purimme olohuoneessa olevan Ikea kirjahyllyn. Isä tulee hakemaan sen tänään pois asunnostamme. 

Uusi asunto on suunnilleen samankokoinen kuin nykyinen, mutta rakennus on noin vuosisadan uudempi. Uudessa asunnossa on käytetty vähemmän tilaa käytäviin ja kaksio on tästä syystä paljon avarampi. Muutamat lisäneliöt uudessa asunnossa sijoittuvat kämpän huomattavasti suurempaan vessaan, josta löytyy myös sauna. Asunnon hyviin puoliin kuuluu myös lasitettu parveke ja erillinen keittiö.

Vaikka olenkin monella tasolla innoissani muutosta, tuntuu kanta Helsingin jättäminen vähän haikealta. Olen viihtynyt täällä hyvin ja pidän siitä, että kaikki periaatteessa on kävelyetäisyydellä. Muistelen lämmöllä sitä aikaa, kun vajaa pari vuotta sitten muutin Kallion linjoilta tähän nykyiseen asuntoon Alppilassa ja surin sitä, että muutin omasta mielestäni niin kauas keskustasta...


Kuva: Julian Schröpel

Haluamme kuitenkin muuttaa Espooseen, sillä kaipaamme lähemmäs luontoa. Olemme Johnnyn kanssa kumpikin syntyneet enemmän tai vähemmän maalla, ja saamme luonnosta valtavasti hyvää oloa ja uutta virtaa. Vaikka uusi asuntomme sijaitseekin kerrostaloalueella, on mukava tietää, että läheltä löytyy myös luontoa ja metsää.

Pääsen kotioveltamme keskustaan noin kahdessakymmenessä minuutissa ja sen lisäksi hyppään Turun junaan kätevästi kotipysäkiltäni silloin, kun täytyy päästä kouluun.

Toinen syy muuttoon, on nykyisessä asunnossamme oleva olematon äänieristys. Minua se ei ole juurikaan haitannut, mutta Johnnyn on jo pitkään ollut vaikea nukkua kaiken kolinan keskellä. Uusi talo vaikuttaa huomattavasti rauhallisemmalta.

Mukavinta muutossa on mielestäni aina uuden asunnon sisustaminen. Minusta on kivaa miettiä oikeaa kohtaa huonekaluille, sekä etsiä Pinterestistä hauskoja ja halpoja sistustusvinkkejä. Saattaa siis olla, että bloginkin puolella näkyy lähiaikoina vähän tavallista enemmän sisustukseen liittyvää höpötystä.

Säännöllinen asunnon vaihto on minusta myös puhdistavaa, sillä se pakottaa meidät käymään tavaroita läpi ja heittämään turhat asiat pois. Kävimme juuri pari päivää sitten läpi vinttikomeromme ja oli tosi yllättävää huomata, kuinka paljon turhaa tavaraa on taas kerennyt kertymään viimeisen parin vuoden aikana...

Mikä teidän mielestänne on parasta/rasittavinta muutossa?

x: Nessa

4 kommenttia

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)