Kookosöljystä

-
*Postaus tehty yhteistyössä Luontaistukku.fi kanssa!
Kuten ehkä otsikosta arvaatte, tulee tämä postaus käsittelemään kookosöljyä.:)

Tuntuu hassulta istua kirjoittamassa postausta tästä aiheesta, sillä en aiemmin pitänyt kookoksesta missään muodossa. Lapsena tulin pahoinvoivaksi kookoksen tuoksusta, enkä esimerkiksi koskaan syönyt karkkipussista kookoksen makuisia karkkeja. Kookos ei edes miellyttänyt silmääni, olin nimittäin saanut päähäni, että se ulkonäöllisesti muistutti muovia.

Viime talvena havahduin ensimmäistä kertaa siihen, että kookoksen tuoksu miellytti minua. Se tapahtui hieronnassa, kun hieroja käytti kookosöjyä rasvana. Muistan kysyneeni hoidon jälkeen mitä tuo ihana tuoksu oli, jota hän oli käyttänyt.

id nosto

Aika kului ja viime kesänä päätin ensimmäistä kertaa kokeilla raakakakun tekoa. Ohjeessa luki, että kakkuun tulisi käyttää kookosöljyä. Aluksi mietin millä kookoksen voisi korvata, mutta päätin sitten kuitenkin lähteä rohkeasti kokeilemaan alkuperäistä reseptiä. Kakusta tulikin sitten suureksi ylläyksekseni tosi hyvää, söimme sen saman illan aikana loppuun yhdessä kahden kaverin kanssa.

Juhliessamme ystävän häitä noin kuukausi sitten, aloimme yhden vanhan koulukaverin kanssa jutella hiusten hyvinvoinnista ja hän sanoi, käyttävänsä kookosöljyä hiuksiinsa tehokosteuttavana hiusnaamiona säännöllisin väliajoin. Hän kertoi ensin kastelevansa hiuksiaan hieman ja sen jälkeen levittävänsä kookosöljyä niihin. Hän ilmoitti tavallisesti nukkuvansa kookosöljy päässä ja pesevänsä hiukset seuraavana aamuna.

Kaapissani oli edelleen kookosöljyä jäljellä kesän jälkeisestä raakakakusta, joten päätin itsekin kokeilla sen levittämistä hiuksiin.
Itse olen antanut kookosöljyn vaikuttaa hiuksissa noin tunnin, jonka jälkeen pesen hiukset normaalisti (olen tehnyt tämän nyt kahdesti). Hiuksistani tulee aina todella pehmeät sen jälkeen, että olen käyttänyt niissä öljyä. Olen myös järkeillyt, että muutaman euron maksava kookosöljypurkki tulee huomattavasti halvemmaksi, kuin samaa asiaa ajava, kallis kampaamotuote.

Vaikka kookoksen maku ei vieläkään kuulu suosikkeihini, pystyn ehdottomasti suosittelemaan kookosöljyä hiusten hoitoon ja vartalon kosteutukseen. Meillä kookosöljyä käyttää minun lisäkseni myös Johnny.

Luontaistukun tuotteista pidän muun muassa sen takia, että ne lähes poikkeuksetta ovat luomua. Pidän myös siitä, että tuotteiden takana on suomalainen perheyritys.


Hyvää alkavaa viikkoa!
x: Nessa

Ei kommentteja

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)