Toivepostaus opinnoistani

-
".... myös sinun opinnoistasi olisi mielenkiintoista joskus kuulla: kurssien sisältö, mikä sinua niissä erityisesti kiinnostaa, miten opinnot ovat muuttaneet suhtautumistasi eri asioihin jne." (Anonyymi13. heinäkuuta 2015 klo 13.16)

Ajattelin tässä postauksessa yrittää vastata ylläolevaan, lukijalta tulleeseen kysymykseen.

Aloitin opintoni Åbo Akademin valtiotieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2012 ja minulle oli alusta asti selvää, että lähtisin siellä opiskelemaan kansainvälistä oikeutta.

Kansainvälinen oikeus käsittelee valtioiden välisisiä normeja, standardeja ja säännöksiä, jotka sääntelevät valtioiden välisiä oikeussuhteita sekä kansainvälisten organisaatioiden suhteita.
Kansainvälinen oikeus on hyvin laaja alue ja tämän huomaa myös kurssivalikoimasta. Kursseja voi valita muun muassa meri-, avaruus-, sota- ja ihmisoikeuksista.
Minua kiinnostavat eniten ihmisoikeudet ja näistä lasten- ja naistenoikeudet, ovat erityisen lähellä sydäntäni.Olen ajatellut että kansainvälisen oikeuden parissa työskennellessä on hyvä ymmärtää, kuinka valtio toimii ja kuinka valtio hoitaa kansainvälisiä asioitaan. Tästä syystä olen opiskellut valtiotiedettä sivuaineena. Myös valtiotiede on minusta aineena kiinnostava, koen loppupeleissä siinäkin olevan aika paljon kysymys ihmisistä ja heidän välisestä kommunikaatiostaan.

Toisena sivuaineena opiskelen psykologiaa, josta tulen syksyn aikana suorittamaan viimeiset kaksi kurssia.

Opintoihini on kuulunut myös moduuli (eli ryhmä toisiinsa kuuluvia) juridiikan kursseja. Perus oikeustieteen opintoihin kuuluu hallinto-oikeutta, kauppaoikeutta, säädösoikeutta, EU-oikeutta sekä kurssi kansainvälisen oikeuden alkeissa.
Sattumalta pääsin viime vuonna parin suuremman työn kautta, tutustumaan myös ympäristöoikeuteen.

Osaamiseni on tällä hetkellä pintapuolista ja suurpiirteistä, mutta koen oikeastaan kaiken opiskelemani kiinnostavana ja olen aiheiden suhteen valtavan tiedonjanoinen.
Minua viehätää opiskelemieni aineiden laajuus, se että uutta tietoa ja oppimista riittää loppuelämäksi. Aina on mahdollista kehittyä, enkä missään vaiheessa tule olemaan valmiiksi oppinut.

Odotan innolla syksyllä alkavaa lukuvuotta, sillä pääsen sen aikana keskittymään kunnolla pääaineopintoihini. Tulen perehtymään paremmin muun muassa naisen oikeuksiin, lapsen oikeuksiin ja kansainväliseen oikeuteen konfliktitilanteessa. Tällä hetkellä minulla on menossa kurssi kansainvälisestä oikeusta ja vallankäytöstä (ruotsiksi folkrätten och bruk av våld).Kuluneen vuoden aikana koen saaneeni hieman enemmän tietoa ja ymmärrystä siitä, mitä maailmalla tapahtuu. Suurin muutos ajatuksissani on kuitenkin liittynyt siihen, että olen ymmärtänyt kuinka vähän tällä hetkellä tiedän asioista. Oivallus on tuottanut minulle aika paljon päänvaivaa ja epävarmuutta, esimerkiksi eduskuntavaaleissa äänestämisen suhteen.

Unelmanani olisi päästä joskus tulevaisuudessa "kentälle" jossa saisin nähdä käytännön tasolla, mitä ihmisoikeuksien parissa työskentely tarkoittaa. Valmistuttuani haaveilen työstä, jossa saan olla suorassa kontaktissa ihmisten kanssa. Unelmoin myös sovittelijana toimimisesta konfliktitilanteessa.

Ihanaa alkanutta viikkoa!
x: Nessa

6 kommenttia

 1. Kuulostaapas mielenkiintoiselta! Ja vaikka opintoja ei voikkaan mitenkään laittaa paremmuusjärjestykseen niin oon aina ihaillut ihmisiä, jotka opiskelee jotain tällaista vastaavaa! Voisi myös kuvitella kohtalaisen haastavaksi ja varmaan paljon luettavaa..? Haastavuuskin on tosin subjektiivinen käsite, mutta kuitenkin :) Ihanat nämä kuvatkin susta! Ja aina huippua huomata kun ihmiset ovat oikeasti kiinnostuneita siitä mitä opiskelevat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annieveliina kauniista kommentistasi! Luettavaa on kyllä aika paljon jokaista kurssia kohden ja nyt pienen loman jälkeen, kestää taas vähän aikaa päästä kirjojen kanssa vauhtiin.;) Onneksi mielenkiinto aihetta kohtaan auttaa tässäkin.

   Poista
 2. Ihanasti kirjoitettu teksti! Tsemppiä opintoihin! :) ♡

  -Vilhelmiina

  VastaaPoista
 3. Oi kiitos!! Esitin tän toiveen ja miten ilahduinkaan, kun huomasin, että olit kirjottanut aiheesta! :) Opintosi kuulostavat todella mielenkiintoisilta ja minulle uudenlaisilta. En oikeastaan ollut tietoinen koko koulutuksesta ennen kun luin blogiasi! Juuri nuo naisten ja lasten oikeudet vaikuttaa hurjan kiinnostavilta ja tärkeältä alalta. Tsemppiä syksyn opintoihin, toivottavasti on motivoivia kursseja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, kiitos ihanasta kommentista! Tulin hyvälle mielelle.:)

   Poista

Otan ilolla vastaan kommentteja kaikilta! :)